A zöld kávé

A zöld kávé frissít, élénkít és fogyaszt. A koffein tartalma élénkítő hatású és alakformáló is egyben, a magas klorogénsav tartalmának köszönhetően, segít lebontani a zsírokat, megakadályozza hogy a szénhidrátok zsírrá alakuljanak.Ha a szénhidrát nem tud zsírrá alakulni, akkor a szervezet a tartalékaihoz fog nyúlni.

Különösen azoknak jelent nagy segítséget, akik keveset esznek, mégis híznak. A zöld kávé javítja a sejtek mikrokeringését, ezáltal felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat.

zold_kave.jpg

A klorogénsav gátolja a szervezetben a glukóz szintézist és kibocsátást. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A klorogénsav többek között csökkenti a szénhidrátfogyasztást követő hiperglikémiás kiugrást is, így csökken az inzulinaktivitás, amitől kevesebb a zsírlerakódás.

Koffeintartalma frissít, javítja a koncentrációt, tisztítja a légutakat, a légcsövet erősíti a szivet és csökkenti az epekő kialakulását.