A zöld kávé és a koffein

Az egyik legfontosabb oka, hogy a zöld kávé olyan jó megoldást jelent a fogyni vágyók számára, az nem más, mint, hogy a zöld kávéban nincs annyi koffein, mint a hagyományos kávéban. Ez pedig lehetővé teszi, hogy bárki használhassa minden mellékhatás nélkül. De mégis mennyi koffein van benne, adagonként? Ha alaposan megvizsgáljuk a zöldkávét, akkor gyorsan kiderül, hogy jóval kevesebb koffein van benne, mint a hagyományos kávéban. A tudósok számításai szerint ez az érték körülbelül 20 mg/adag, míg egy csésze fekete kávéban 100 mg koffein található. Persze ez az érték még jobban növekedhet, ha erősebb, intenzívebb ízű kávét fogyasztunk. Hogyan lehetséges ez?

paleo55.jpg

A zöld kávé alacsony koffeintartalma annak köszönhető, hogy ezek a készítmények zöld, pörkölés nélküli kávészemekből készülnek el. A zöld kávé elkészítéséhez nem kell használni semmiféle hőkezelést, így a koffeintartalma nem növekszik. Nincs szükség további összetevőkre és feldolgozási módszerekre sem, amik koffeint tennének hozzá ehhez az anyaghoz. (pl. ízesítő anyagok).

 

A hiányzó külső feldolgozás teszi tehát a zöld kávét biztonságossá, egyszerűvé és alacsony koffeintartalmúvá. Mitől lesz ilyen hasznos? A koffein hiánya rendkívül hasznos, hiszen nem okoz egy idő után idegességet és nyugtalanságot, nem eredményez furcsa érzést a testben. Kisebb eséllyel fog a test kimerülni és elhasználódni a zöldkávé fogyasztásának következtében.

A koffeinérzékenységben szenvedők számára is ideális. Természetesen van néhány ember, akik úgy gondolják, hogy szükségük van a koffeinre, ahhoz, hogy szervezetük a megfelelő aktivitási szinten működjön. A zöld kávé viszont anélkül képes stimulálni a szervezetet, hogy nagy mennyiségű koffeint juttatna be a szervezetünkbe.

Tudjon meg többet a zöld kávéról:

http://zoldkave.net