Zöld kávé és a cukorbetegség

A pörköletlen zöld kávé klorogénsavban gazdag, ami egy hatékony antioxidáns. A klorogénsav hatásos a szabad gyökök ellen, meggátolja a zsír felszívódását a szervezetben, étkezés után gyorsítja az anyagcserét és serkenti az emésztést.

Elsődleges hatása, hogy fokozza a szervezetben a glükóz és a zsír lebontását, legfőképpen a májban. A másik hatása, hogy lassítja a cukor kibocsátását a véráramba. A két hatás biztonságos és természetes módon csökkenti a zsírlerakódást a szervezetben, és gyorsul a test felhalmozott zsírtartalékainak lebontása.

paleo51.jpeg

A klorogénsav blokkolja a glükóz-6-foszfatáz enzim működését, amely a véráramba juttatott cukor szintjét szabályozza, így korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét. Minél több cukor van a vérben, a szervezet annál több inzulint termel, ha túl magas az inzulinszint, akkor a zsír nem ég el, hanem raktározódik a zsírsejtekben, ami túlsúlyhoz vezet, rontja az anyagcsere hatásfokát.   A zöld kávé fokozza a sejtek mikrokeringését és felpörgeti az anyagcserét.

A benne található klorogénsav nem csupán a súlyvesztést segíti elő, de erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően rákellenes és szívvédő hatású is.