Zöld kávé kivonat és a cukorbetegség

A zöld kávé polifenolokban gazdag, többféle természetes vegyületet tartalmaz, különösen egy vegyülete a klorogénsav rendelkezik sokrétű előnyökkel, mert gátolja az étkezések alkalmával jelentkező vércukorszint kiugrásokat, amik hozzájárulhatnak az elhízáshoz és a cukorbetegséghez.

A zöld kávé az étkezést követő vércukorszint emelkedését szabályozó hatása mögött a zöld kávébab klorogénsav és polifenol tartalma áll.A zöld kávé hatékonyan küzd az elhízás ellen, egy új generációs módszer a vércukorszint szabályozásában. Segítségével az étkezést követő vércukor- szint-csúcs akár 32%-al is csökkenhet.

fogyas_1.jpg

Az elhízást nem a túlzott kalória bevitel, hanem a nem megfelelő formában bevitt kalória okozza. Ezek a "rossz kalóriák" túlzott inzulintermelést, s ennek eredményeként túlzott energiaraktározást okoznak a szervezetben zsírszövet formájában.

A zöld kávé csökkenti a táplálékokkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, ezáltal hatékonyan csökkenti a vércukorszintet. A szervezet a tárolt zsírsejteket használja fel, ebből nyeri az energiát.

A zöld kávé kivonat a legjobb formája lehet a cukorbetegség és a túlsúly leküzdésének.