Zöld kávé fogyaszt és védi egészségünket

A zöld kávé polifenolokban gazdag, többféle természetes vegyületet tartalmaz, különösen egy vegyülete a klorogénsav rendelkezik sokrétű előnyökkel, mert gátolja az étkezések alkalmával jelentkező vércukorszint kiugrásokat, amik hozzájárulhatnak az elhízáshoz és a cukorbetegséghez.

fogyas.jpg

A klorogénsav segít csökkenteni a krónikus gyulladásokat, ami részben az öregedést, a cukorbetegséget és az érelmeszesedést okozza.

A zöld kávé kevesebb koffeint tartalmaz mint a fekete kávé, nem doppingol, lassan szívódik fel, és hosszabb időre fejti ki hatását .A hagyományos eljárással szemben nem pörkölik, ezért tartalmaz polifenolokat is,amelyek támogatják az immunrendszert és védik a sejteket a káros hatásoktól.

Csökkenti az éhségérzetet, megakadályozza, hogy a táplálékkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakuljanak, a klorogénsavnak több pozitív egészségügyi hatása is van, például csökkenti a magas vérnyomást, és az egyik legerősebb antioxidáns és gyulladáscsökkentő (hasonlóan a chia maghoz). A zöld kávéban található klorogénsav nagymértékben felszívódik, és jól hasznosul az emberi szervezetben.

A zöld kávé ajánlott a fogyókúra programokhoz az anyagcsere fokozására, és a szénhidrátok felszívódásának gátlásához.