Zöld kávé a cukorbetegség elleni küzdelemben

A zöld kávé fogyasztó és egyéb jótékony hatásait számos tanulmány és kísérlet is megerősítette, hogy nem csak felfrissít és energiát ad kedvenc italunk, de jelentős fogyást is elérhetünk vele. Bár alapanyagában megegyezik a fekete kávéval, de a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért koffein tartalma alacsonyabb mint a fekete kávénak, és tartalmazza azokat a polifenolokat is, amelyek támogatják az immunrendszert és védik a sejteket a káros hatásoktól.

cukor.jpg

A zöld kávé fogyasztó tulajdonságait a klorogénsavnak tulajdonítják a kutatók, megállapították, hogy ez az anyag gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint a glükóz felszabadulását a májból a keringési rendszerbe. Ezzel a hatással kevesebb glükóz kerül a véráramba, így a szervezet zsírsejteket kezd el lebontani, hogy energiához jusson, a testzsír mennyisége csökkenni kezd.

A zöld kávé kiemelt egészségügyi hatása, hogy támogatja az egészséges vérnyomást és a homocisztein szintet valamint a véredények funkcióját és annak integritását. A klorogénsav a zöld kávé természetes összetevője, alacsony sűrűségű lipoproteinekhez kötődik és megvédi őket az oxidációtól, egyfajta szívvédő antioxidánsként működik.