Zóld kávé sikerének titka

A zöld kávé sikerének titka a pörkölésmentességében van, természetességében és jótékony hatásában rejlik. A zöld kávé kizárólag magas minőségű zöld kávébabból készül, melynek legfontosabb összetevője a klorogénsav, zsírégető és antioxidáns hatásai is ismertek, csökkenti az éhségérzetet, segít beindítani a súlycsökkenést.

cukorbetegseg-eseten.jpg

A klorogénsav gátolja a szervezetben a glukóz szintézist és kibocsátást. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A klorogénsav csökkenti a szénhidrátfogyasztást követő hiperglikémiás kiugrást is, így csökken az inzulinaktivitás, amitől kevesebb a zsírlerakódás.

Koffein tartalma frissít, javítja a koncentrációt, tisztitja a légutakat, a légcsövet erősíti a szívet és csökkenti az epekő kialakulását.

A zöld kávé kiemelt egészségügyi hatása, hogy támogatja az egészséges vérnyomást és a homocisztein szintet valamint a véredények funkcióját és annak integritását. A klorogénsav a zöld kávé természetes összetevője, alacsony sűrűségű lipoproteinekhez kötődik és megvédi őket az oxidációtól, egyfajta szívvédő antioxidánsként működik.