Zöld kávé az egészséges életmód kedvelőinek

A zöld kávét nyers kávébabból készítik, a nevét a színéről kapta. A zöld kávé hatékonyan segíti a fogyást. Fő antioxidáns, amit a zöld kávé kivonat tartalmaz, a klorogén sav. A zöld kávé kivonat erős antioxidáns, szabad gyökfogó hatása még fontosabb, mint a fogyást elősegítő tulajdonsága. A klorogén sav segít csökkenteni a szervezetszintű krónikus gyulladást, ami részben az öregedést, cukorbetegséget és az érelmeszesedést okozza.

Zöld kávé a kedvező hatásait koffein tartalmának és a benne található nagy mennyiségű antioxidánsnak köszönheti. Természetes, magas polifenol tartalma zöld állapotban messze meghaladja a zöld teáét, antioxidáns tartalma a narancsét, áfonyáét, málnáét és a citrusokét. A zöld kávéban található polifenolok a máj és zsírsejtekre pozitív hatással vannak, csökkentik az elhízottság és a cukorbetegség negatív hatásait.

pikcs_3.jpg

A kávé jót tesz az agynak. Egyre több tanulmány számol be az idegrendszeri leépüléssel járó betegségekkel kapcsolatban lévő pozitív hatásokról, amit a kávé okoz, mint a Parkinson-kór, Alzheimer-kór és az időskori dementia esetében.

A zöld kávé kivonat kiváló a szervezet energiaszintjének növeléséhez, csökkenti a vér koleszterin szintjét és az étvágyat, miközben erősíti az immunrendszert. A zöld kávé ajánlott a fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek és az egészséges életmód kedvelőinek is.