Zöld kávé része lehet az egészséges táplálkozásnak

A zöld kávé antioxidánsokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az egészségünk megóvásához. A zöld kávé része lehet az egészséges táplálkozásnak, mert véd a szabad gyökök ellen, melyek károsan befolyásolják a sejtműködést és az öregedési folyamatokat. Szervezetünk antioxidáns rendszere csak bizonyos határok között képes hatástalanítani a keletkező sejtkárosító anyagokat, ezért kiemelten fontos a megfelelő életmód és a tápanyagok rendszeres és változatos bevitele. A zöld kávé erős antioxidáns hatása még fontosabb mint a fogyást elősegítő tulajdonságai.

zoldkave_diabetesz.jpg

A feldolgozatlan zöld kávé melyből a kivonat készül, természetes polifenol tartalma többszörösen meghaladja a zöld teáét, antioxidáns tartalma pedig a narancsét, áfonyáét, málnáét és a citrusokét is, ezért sok betegség megelőzésében is segít.

 

A zöld kávé kivonat több módon is hat, fokozza a glükóz, vagy cukor és a zsír lebontását a májban és lassítja a cukor kibocsátását a véráramba. Szinergikus hatása révén biztonságos és természetes módon csökkenthető a zsírlerakódás a szervezetben, a felhalmozott zsírtartalékok lebontása felgyorsul.

Az eredmények a termék fogyasztásakor nem mindenkinél jelentkeznek azonnal, mivel nagyban függ az életmódtól, a diétától, a végzett testmozgástól és az optimális testsúly eléréséhez szükséges kilók számától, és nem utolsó sorban a termék hatóanyag tartalmától, ami különböző márkájú termékeknél eltérő lehet.