A zöld kávé hatóanyaga

A zöld kávé legfontosabb természetes hatóanyaga a klorogén sav, a nyers kávéban nagy mennyiségben van jelen. A pörkölt kávéban már jóval kevesebb van belőle.

Egy kis számú vizsgálat eredményeként kiderült, hogy a napi egy-két adag zöld kávét fogyasztó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5 százalékkal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16 százalékkal.

Joe Vinson és munkatársai eredményüket az Amerikai Kémiai Társaság San Diegó-i konferenciáján ismertették. A zöld kávé instant változatáról állítják,hogy élénkítő hatásával együtt a fogyással is megajándékoz.

edzes.jpg

A zöld kávé legfontosabb hatóanyaga a klorogén sav, ami a fogyókúrázók számára igen értékes hatóanyag, fokozza az anyagcserét, ezzel segíti a zsírégetést.

A zöld kávé koffein tartalma energikussá tesz, antioxidáns tartalma segíti a szervezet méregtelenítését. A felesleges kilók elleni küzdelemben a hatékonysága vitathatatlan, hiszen növeli az aktivitást, és kedvet ad a sportoláshoz, az eredmény rövid időn belül látható.