A Green Coffee

A zöld kávé az utóbbi néhány évben vált ismert fogyókúrás kiegészítővé. A hagyományos pörkölt kávé fogyasztása fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott, mert a koffein felpezsdíti, és fokozott energiafelhasználásra készteti a szervezetet. Persze amit nyerünk vele, azt el is veszítjük, ha finomított cukorral öntjük tele és a hozzákevert tehéntej is sok esetben jelentősen akadályozhatja a súlyvesztést. A zöld és a sötét, pörkölt kávé közti különbség a legjobban a zöldtea és a fekete tea közti különbséggel szemléltethető. Mindkettő magas koffein tartalmú, de mind a zöldtea, mind a zöld kávé megőrzi magas antioxidáns tartalmát is és a benne lévő koffein sem olyan gyorsan hat a szervezetre, hanem inkább elnyújtva, hosszan a nap során.

zoldkave.jpg

A zöld kávét nem fogyasztjuk italként, mert a kávészemek csak a pörkölés hatására érhetik el a jól ismert kellemesen kesernyés ízt.

A Green Coffe és más, hasonló készítmények tehát az éretlen, csak fermentáláson átesett, szűz kávészemekből készülnek. Ezek a kávészemek a koffeintartalmuk mellett a magas klorogénsav tartalmuknak köszönhetik jótékony hatásaikat. A klorogénsav a szervezetünkben rövid idő alatt kávésavvá és ferulasavvá alakul és ez az a vegyület, ami végső soron az érdemi változásokat kiváltja. A zöld kávé fogyasztása által hozzáférhető klorogénsav képes lehet hosszútávon csökkenteni a magas vérnyomásból adódó egészségügyi problémákat és a vérnyomáscsökkentő gyógyszeres terápia hatékonyságát is növelheti. Az érrendszer rugalmasságát, alkalmazkodóképességét és teherbírását is növelhetjük vele. A zöld kávé rendszeresen fogyasztva enyhítheti a cukorbetegséggel járó vércukorszint ingadozás intenzitását és tartósan csökkentheti a vércukorszintet.

A fogyókúrás hatását a leghatékonyabban ésszerű diéta betartásával és heti néhány alkalmas sporttevékenységgel érhetjük el. A koffein és klorogénsav együtt növelheti az edzéseken elégetett energia mennyiségét. Az anyagcsere fokozásán keresztül megnehezítheti a felesleges kilók visszaszedését és felgyorsíthatja újak leadását. Az anyagcsere folyamatok serkentésén keresztül akkor is magasabban tartja a szervezet energiaszükségletét, ha az nyugalmi pozícióban van éppen.

A Green Coffeet és általában a zöld kávé tartalmú termékeket tabletta formájában fogjuk megtalálni és étkezés előtt, napi 2db-ot fogyaszthatunk belőle. Ha vérnyomásgondokkal küzdünk, kérjük ki a szakorvosunk véleményét és a rendszeres fogyasztásra fokozatosan álljunk rá, mert az arra érzékenyeknél enyhébb allergiás tüneteket okozhat.