Zöld kávé kivonat

A zöld kávé lassítja az öregedési folyamatokat, zsírt éget, segít az emésztési problémák megelőzésében, miközben frissítő és élénkítő hatással bír.

A zöld kávét nem pörkölik, ezért tartalmazza a polifenolokat és a klorogénsavat, ezek az anyagok fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

pikcs_8.jpg

A zöld kávé hatóanyagai közül a legfontosabb a klorogénsav, amely valóban igen különleges, blokkolja az úgynevezett glükóz-6 foszfatáz enzim működését, ami a véráramba juttatott cukor szintjét szabályozza.

A klorogénsav tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik, az elismert zöld teánál.

Elősegíti a szervezet zsíranyagcsere és méregtelenítő folyamatait, javítja a sejtek mikro keringését, erős antioxidáns hatásánál fogva védi a szervezetet az oxidatív stressz okozta káros szabad gyökökkel szemben.

Egy új kutatás szerint a zöld kávébab fogyasztása segít abban, hogy gyorsabban olvadjanak le a felesleges kilók. A zöld kávé nagymértékben csökkenti a táplálékunkkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, ezért a szervezet az eltárolt zsírból veszi igénybe a szükséges mennyiséget,ami elősegíti a természetes fogyást, fogyasztása testzsír vesztéssel jár.