Zöld Kávé

2017.nov.20.
Írta: Tichy Imre Szólj hozzá!

Zöld kávé kivonat

A zöld kávé lassítja az öregedési folyamatokat, zsírt éget, segít az emésztési problémák megelőzésében, miközben frissítő és élénkítő hatással bír.

A zöld kávét nem pörkölik, ezért tartalmazza a polifenolokat és a klorogénsavat, ezek az anyagok fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

pikcs_8.jpg

A zöld kávé hatóanyagai közül a legfontosabb a klorogénsav, amely valóban igen különleges, blokkolja az úgynevezett glükóz-6 foszfatáz enzim működését, ami a véráramba juttatott cukor szintjét szabályozza.

A klorogénsav tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik, az elismert zöld teánál.

Elősegíti a szervezet zsíranyagcsere és méregtelenítő folyamatait, javítja a sejtek mikro keringését, erős antioxidáns hatásánál fogva védi a szervezetet az oxidatív stressz okozta káros szabad gyökökkel szemben.

Egy új kutatás szerint a zöld kávébab fogyasztása segít abban, hogy gyorsabban olvadjanak le a felesleges kilók. A zöld kávé nagymértékben csökkenti a táplálékunkkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, ezért a szervezet az eltárolt zsírból veszi igénybe a szükséges mennyiséget,ami elősegíti a természetes fogyást, fogyasztása testzsír vesztéssel jár.

A Green Coffee

A zöld kávé az utóbbi néhány évben vált ismert fogyókúrás kiegészítővé. A hagyományos pörkölt kávé fogyasztása fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott, mert a koffein felpezsdíti, és fokozott energiafelhasználásra készteti a szervezetet. Persze amit nyerünk vele, azt el is veszítjük, ha finomított cukorral öntjük tele és a hozzákevert tehéntej is sok esetben jelentősen akadályozhatja a súlyvesztést. A zöld és a sötét, pörkölt kávé közti különbség a legjobban a zöldtea és a fekete tea közti különbséggel szemléltethető. Mindkettő magas koffein tartalmú, de mind a zöldtea, mind a zöld kávé megőrzi magas antioxidáns tartalmát is és a benne lévő koffein sem olyan gyorsan hat a szervezetre, hanem inkább elnyújtva, hosszan a nap során.

zoldkave.jpg

A zöld kávét nem fogyasztjuk italként, mert a kávészemek csak a pörkölés hatására érhetik el a jól ismert kellemesen kesernyés ízt.

A Green Coffe és más, hasonló készítmények tehát az éretlen, csak fermentáláson átesett, szűz kávészemekből készülnek. Ezek a kávészemek a koffeintartalmuk mellett a magas klorogénsav tartalmuknak köszönhetik jótékony hatásaikat. A klorogénsav a szervezetünkben rövid idő alatt kávésavvá és ferulasavvá alakul és ez az a vegyület, ami végső soron az érdemi változásokat kiváltja. A zöld kávé fogyasztása által hozzáférhető klorogénsav képes lehet hosszútávon csökkenteni a magas vérnyomásból adódó egészségügyi problémákat és a vérnyomáscsökkentő gyógyszeres terápia hatékonyságát is növelheti. Az érrendszer rugalmasságát, alkalmazkodóképességét és teherbírását is növelhetjük vele. A zöld kávé rendszeresen fogyasztva enyhítheti a cukorbetegséggel járó vércukorszint ingadozás intenzitását és tartósan csökkentheti a vércukorszintet.

A fogyókúrás hatását a leghatékonyabban ésszerű diéta betartásával és heti néhány alkalmas sporttevékenységgel érhetjük el. A koffein és klorogénsav együtt növelheti az edzéseken elégetett energia mennyiségét. Az anyagcsere fokozásán keresztül megnehezítheti a felesleges kilók visszaszedését és felgyorsíthatja újak leadását. Az anyagcsere folyamatok serkentésén keresztül akkor is magasabban tartja a szervezet energiaszükségletét, ha az nyugalmi pozícióban van éppen.

A Green Coffeet és általában a zöld kávé tartalmú termékeket tabletta formájában fogjuk megtalálni és étkezés előtt, napi 2db-ot fogyaszthatunk belőle. Ha vérnyomásgondokkal küzdünk, kérjük ki a szakorvosunk véleményét és a rendszeres fogyasztásra fokozatosan álljunk rá, mert az arra érzékenyeknél enyhébb allergiás tüneteket okozhat.

A zöld kávé eltünteti a zsírpárnákat

A zöld kávé kivonatnak kiemelkedő szerepe van a testsúly kontrollban, a benne található klorogénsav csökkenti a táplálékkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, így a szervezet a tartalékaihoz nyúl, segít beindítani a fogyást.

A zöld kávé, a nyers feldolgozatlan, pörköletlen kávébabok magas klorogénsav tartalmának köszönheti erős antioxidáns hatását, hatékonyan küzd a szabadgyökök ellen.

zoldkave_bogyo.jpg

Szervezetünk az étkezések alkalmával a táplálékaink szénhidrát tartalmát glükózzá alakítja át, ami a vérárammal együtt vércukorként terjed a szervezetünkben, ha a vércukorszintünk magas, a máj a feleslegesnek ítélt cukrot zsírrá alakítja, mely energiaraktárként üzemel, amikor csökken a vércukorszint a szervezet ebből fedezi energiaigényét.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a klorogénsav blokkolja a glükóz-6 foszfatáz enzim működését, amely a véráramba jutott cukor szintjét szabályozza, ezzel korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét. Minél több cukor van a vérben a szervezet annál több inzulint termel, ha magas az inzulin szintünk, akkor a zsír nem ég el a szervezetben, hanem raktározódik a zsírsejtekben, mivel rontja az anyagcsere hatásfokát, túlsúlyhoz vezet.

A zöld kávé kivonat eltünteti a zsírpárnákat, miközben energiához juttat.

A zöld kávé energiát ad és segít a súlyvesztésben

A zöld kávéban található antioxidáns, a klorogénsav, hatékonyan veszi fel a küzdelmet a zsírral. Egész pontosan elégeti azt, és ezzel egy erre vonatkozó kutatás szerint 12 hét alatt átlagosan 6 kilótól szabadít meg. A jótékony hatású anyag nagy mennyiségben csak a zöld pörköletlen kávéban található.

csontokkalcium.jpg

A zöld kávé javítja a mentális éberséget, és a koncentrációt. Fokozza az ébrenlétet, a zöld kávé növeli a memóriát is, gyorsabban eszünkbe fognak jutni bizonyos dolgok, miközben frissebben is fogunk ébredni.Ez igen nagy előnyt jelent azoknak akiknek a tanulási képességeiket kell fokozniuk. A zöld kávé fokozza a sejtek mikrokeringését és felpörgeti az anyagcserét.

A benne található klorogénsav elősegíti a súlyvesztést és erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően rákellenes és szívvédő hatású. A zöld kávé felfrissít, energiát ad és jelentős fogyást is elérhetünk vele.

A zöld kávé hatóanyaga

A zöld kávé legfontosabb természetes hatóanyaga a klorogén sav, a nyers kávéban nagy mennyiségben van jelen. A pörkölt kávéban már jóval kevesebb van belőle.

Egy kis számú vizsgálat eredményeként kiderült, hogy a napi egy-két adag zöld kávét fogyasztó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5 százalékkal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16 százalékkal.

Joe Vinson és munkatársai eredményüket az Amerikai Kémiai Társaság San Diegó-i konferenciáján ismertették. A zöld kávé instant változatáról állítják,hogy élénkítő hatásával együtt a fogyással is megajándékoz.

edzes.jpg

A zöld kávé legfontosabb hatóanyaga a klorogén sav, ami a fogyókúrázók számára igen értékes hatóanyag, fokozza az anyagcserét, ezzel segíti a zsírégetést.

A zöld kávé koffein tartalma energikussá tesz, antioxidáns tartalma segíti a szervezet méregtelenítését. A felesleges kilók elleni küzdelemben a hatékonysága vitathatatlan, hiszen növeli az aktivitást, és kedvet ad a sportoláshoz, az eredmény rövid időn belül látható.

Zöld kávé része lehet az egészséges táplálkozásnak

A zöld kávé antioxidánsokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az egészségünk megóvásához. A zöld kávé része lehet az egészséges táplálkozásnak, mert véd a szabad gyökök ellen, melyek károsan befolyásolják a sejtműködést és az öregedési folyamatokat. Szervezetünk antioxidáns rendszere csak bizonyos határok között képes hatástalanítani a keletkező sejtkárosító anyagokat, ezért kiemelten fontos a megfelelő életmód és a tápanyagok rendszeres és változatos bevitele. A zöld kávé erős antioxidáns hatása még fontosabb mint a fogyást elősegítő tulajdonságai.

zoldkave_diabetesz.jpg

A feldolgozatlan zöld kávé melyből a kivonat készül, természetes polifenol tartalma többszörösen meghaladja a zöld teáét, antioxidáns tartalma pedig a narancsét, áfonyáét, málnáét és a citrusokét is, ezért sok betegség megelőzésében is segít.

 

A zöld kávé kivonat több módon is hat, fokozza a glükóz, vagy cukor és a zsír lebontását a májban és lassítja a cukor kibocsátását a véráramba. Szinergikus hatása révén biztonságos és természetes módon csökkenthető a zsírlerakódás a szervezetben, a felhalmozott zsírtartalékok lebontása felgyorsul.

Az eredmények a termék fogyasztásakor nem mindenkinél jelentkeznek azonnal, mivel nagyban függ az életmódtól, a diétától, a végzett testmozgástól és az optimális testsúly eléréséhez szükséges kilók számától, és nem utolsó sorban a termék hatóanyag tartalmától, ami különböző márkájú termékeknél eltérő lehet.

Zöld kávé az egészséges életmód kedvelőinek

A zöld kávét nyers kávébabból készítik, a nevét a színéről kapta. A zöld kávé hatékonyan segíti a fogyást. Fő antioxidáns, amit a zöld kávé kivonat tartalmaz, a klorogén sav. A zöld kávé kivonat erős antioxidáns, szabad gyökfogó hatása még fontosabb, mint a fogyást elősegítő tulajdonsága. A klorogén sav segít csökkenteni a szervezetszintű krónikus gyulladást, ami részben az öregedést, cukorbetegséget és az érelmeszesedést okozza.

Zöld kávé a kedvező hatásait koffein tartalmának és a benne található nagy mennyiségű antioxidánsnak köszönheti. Természetes, magas polifenol tartalma zöld állapotban messze meghaladja a zöld teáét, antioxidáns tartalma a narancsét, áfonyáét, málnáét és a citrusokét. A zöld kávéban található polifenolok a máj és zsírsejtekre pozitív hatással vannak, csökkentik az elhízottság és a cukorbetegség negatív hatásait.

pikcs_3.jpg

A kávé jót tesz az agynak. Egyre több tanulmány számol be az idegrendszeri leépüléssel járó betegségekkel kapcsolatban lévő pozitív hatásokról, amit a kávé okoz, mint a Parkinson-kór, Alzheimer-kór és az időskori dementia esetében.

A zöld kávé kivonat kiváló a szervezet energiaszintjének növeléséhez, csökkenti a vér koleszterin szintjét és az étvágyat, miközben erősíti az immunrendszert. A zöld kávé ajánlott a fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek és az egészséges életmód kedvelőinek is.

Zöld kávé erős antioxidáns

A zöld kávét a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik, ezért megőrzi azokat az anyagokat, mint a polifenolok melyek támogatják az immunrendszert, és védik a sejteket a káros hatásoktól. Elősegítheti a fogyókúra sikerességét, mozgással, sporttal kombinálva.

edzes_fogyokura.jpg

A klinikai kísérletek is azt bizonyítják, hogy a zöld kávé klorogén sav tartalmának köszönhetően csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, és kiváló antioxidánsként tartják számon.

A zöld kávé erős antioxidáns tartalmú a zöld teánál tízszer nagyobb védőhatással bír. Felgyorsítja a zsíranyagcserét. Élénkít, frissít, fiatalít.

A zöld kávé új és természetes étrend-kiegészítő, ami segítséget jelent a súlyproblémák megoldásában. A zöld kávéval eredményesen fogyhatunk.

 

A zöld kávé koffein tartalma energikussá tesz, antioxidáns tartalma pedig segíti a szervezet méregtelenítését.

Zöld kávé elősegíti a zsíranyagcserét és a szervezet méregtelenítését

A zöld kávé kivonat a testtömeg csökkentő termékek középpontjába került, de az eddigi kutatások számtalan előnyös tulajdonságát tárták már fel. Legtöbben zsírégető hatása miatt keresik. Akár változatlan kalóriabevitel mellett is súlyvesztés következhet be a használatával.

A zöld kávé kivonat szedése kitűnő választás lehet a méregtelenítő kúrák idején. Zsírégető hatása hasznos a diétázóknak, meggyorsítja a felesleg leadását. A zöld kávé segít az egészség megőrzésben gyakorlatilag bármilyen étrendbe beilleszthető, az egészséges életmód részeként alkalmazva.

zoldkave1.jpg

A zöld kávé fő összetevője a klorogénsav csökkenti a felszívódó cukor mennyiségét, jótékony hatással van a glülóz- metabolizmusra, az inzulin termelődésre, a megfelelő vércukor szint fenntartására, cukorbetegeknek is ajánlott. Elősegíti a szervezet zsíranyagcsere és méregtelenítő folyamatait, hozzájárul a mentális funkciók működéséhez, frissítő és élénkítő hatása van.

Mire képes a zöld kávé?

A zöld kávé csökkenti az éhségérzetet és energikus leszel tőle egész nap, még a felesleges kilók és méreganyagok is távoznak a szervezetedből. A klorogén sav a zöld kávé fő összetevője,köztudottan erős antioxidáns hatású, remek zsírégető.

cukorbetegseg.jpg

Amerikában a fogyókúrázók több héten keresztül szedték a zöld kávé kivonatot, anélkül hogy változtattak volna étkezési szokásaikon, gyors fogyásról számoltak be.

A zöld kávé segít beindítani a fogyást, serkenti a lassú anyagcserét, és javítja a sejtek mikrokeringését. A zöld kávé csökkenti a táplálékokkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, ezáltal hatékonyan csökkenti a vércukorszintet. A szervezet a tárolt zsírsejteket használja fel, ebből nyeri az energiát.

A zöld kávé a cukorbetegeknek is segítséget nyújt, azonkívül, hogy beindítja a fogyást számos jótékony hatása van.

süti beállítások módosítása